vineri, 5 iunie 2015

Fariseismul lui Ciprian Cimpineanu...declaratii

 Citesc cu stupoare o declaratie data de episcopul Vrancei si Buzaului, Ciprian C, legata de cazul penibilei excomunicari pe care, ”scumpul”, ”sfintul ierarh”, a emis-o fata de niste credinciosi din jud Vrancea, enoriasi care au luat partea unui preot caterisit din motive, exclusiv, materiale -pentru ca preotul acela, de la Bis Sf Andrei, nu a vrut sa renunte la un Magazin de Ob de Cult pe care-l avea, el sau sotia lui in Focsani, lucru care nu era pe placul Episcopiei si al Patriarhiei, care au pus MONOPOL pe o anumita zona de comert, intr-o tara ..democrata!!!
                                                               (sursa foto: internet)
 Uite ce spune fariseul fruntaș: ”Credinciosul trebuie sa stie care-i locul lui, sa fie om cuminte, evlavios, ascultator ierahului si preotilor. Credinciosul care nu-l mai respecta pe ierarh, acela prezinta multe semne de intrebare cu privire la intelegerea corecta a trairii credintei crestine”.
 Cum as traduce eu spusele ierahului C C? Pai, cam asa: adica, ei, mai-marii Bor ( ”mai-marii lumii acesteia -si mai-marii Bor, cu precadere- vi se par mari, doar pt ca voi crestinii stati in genunchi inaitea lor!!! Va propun sa va ridicati -in picioare-, si veti constata, cit de mici sint!!!”)  ne sugereaza cum ca, noi crestinii, trebuie sa stim care ne este locul! Adica sa intelegem, odata pt totdeauna, ca in STAUL, oița tre` sa fie...cuminteee-cuminteee, NU Cu MINTE!!! Noi sintem doar niste oițe numa` bune de..muls, si..cam atit! Daca avem mintea-n cap, e cam rau!!! Daca duhovnicului meu i se ”subtilizeaza” Biserica, dupa ce ea a fost data ”la cheie”, si episcopul locului o face cadou unui ”doctor docent”, unui favorit al sau, io, care, poate am contribuit cu bani din sudoarea muncii mele, io, crestinul, tre` sa devin CREȘPTINOPAT, sa devin ”evlavios” si sa ”fac ascultare” de ordinile episcopului hrăpăreț, lacom, care rivneste Biserica gata construita a duhovnicului meu, si ..sa tac! Ei uite ca NU TAC! Si nu tac pentru ca A TACEA inseamna in cazul prezentat, a fi in acord cu fatarniciile episcopului de Vrancea si Buzau, C Cimpineanu (care, prin niste semnaturi pe care le-a pus pe niste delațiuni facute impotriva mea - am avut si eu un magazin cu Ob de Cult-, delatiuni pe care le-a trimis, prin secretariatul patriarhiei, catre Garda Finaciara, m-a killarit si pe mine, unul dintre copiii Bisericii Ortodoxe), ori acest lucru nu este in cooncordanta cu principiile moralei crestine: ”sa nu-ti doresti NIMIC din ceea ce apartine aproapelui tau!” Ori acesti episcopi cam des doresc sa se infrupte din cele ale aproapelui lor!!! Si io, iaca, NU TAC!
 Auziti ce mai declara episcopu` de Buzau si Vrancea: ” Sf Sinod se va pronunta cu privire la pericolul pe care-l reprezinta persoanele care se pretind credincioase dar care submineaza unitatea bisericii din interior” Vax!!! Mai mare aberatie decit subliminalul pe care-l contine fraza asta, nici ca mi-a fost dat sa aud/inteleg!
Oameni buni, daca mai aveti oarece minte-n cap, cerneți spusele acestui..farseor al cuvintelor!!!
Desigur că, printre altele, ”gura pacatosului, adevar grăiește!” Da, cineva ”subminează din interior unitatea Bisericii”, dar, cei ce submineaza din interior Biserica sint ei insisi..”sfintii sinodali!” Ei, sinodalii, generaza circul, prin repetatele lor BULE, prin vestitele CIRCULARE Bor, care, prin continutul lor, ii aduc la exasperare pe preotii din parohii (care-s supusi la grele biruri de catre mai-marii Bor, de care sint obligati, ”prin ascultare!!!”, sa se supuna si sa adere, neconditionat, cuvintului Circularelor mai-marilor Bor si sa achite, de unde-de neunde, mari sume de bani, bani pe care-i obtin, evident, de la ...”persoane care se pretind crestini”, in zisa lu` Ciprian C) si pe crestini.
Si ca sa-si justifice mirșăvia, excominicare dată acelor crestini si caterisirea preotului respectiv (”neascultator”), Ciprian Cîmpineanu, gaseste un țap ispășitor, pe asa-zisul mitropolit Gherasim Bratu, si-i pune-n cîrcă ademenirea credinciosilor, a preotului si a Bis Sf Andrei! Cît de idiot sa fii încît sa crezi ceea ce spune Ciprian Cimpineanu? Cind se stie ca, de citiva ani, Patriarhia avea parapon pus pe acel preot care avea un Magazin de Ob de Cult in Focsani, si ca Patriarhia NU VREA ca vreuna dinte oițele sale sa se hraneasca, si ea, cu vreo, eventuala, firimitura cazuta de la masa lor imbelsugata!!! Oameni buni, treziti-va! Ciprian C a dezbinat acolo, la Buzau si Vrancea, crestinii! Nimeni altcineva! Din prea multa iubire de bani!
Luati aminte...scumpi sinodali:
                           


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu