luni, 26 iunie 2017

Cristian Pomohaci, a fi sau a nu fi...


  

În zilelea acestea fierbinţi de vară toridă a anului 2017 s-au înfierbântat, bag samă, şi creierele unor delatori. 
A apărut la Ştiri, pe toate CANALELE (pfuii, canale!! iar duhoare revărsată în eter!!), preluat de pe internet, de pe canalul Youtube, un filmuleţ prin care este denigrat preotul Cristian Pomohoci, acuzat (după cele arătate în filmuleţ) de homosexualitate, mai exact, că ar îmbia pe un tânăr de 17 ani la practici sexuale contra cost.
Ei bine, nu-l cunosc personal pe acest preot. N-am fost personal la dumnealui, nici nu ştiu dacă voi ajunge vreodată, Dumnezeu ştie!, nu vreu să-i iau apărarea, nicidecum, fiindcă ce nu ştiu nu pot apăra, dar vreau să atrag atenţia că prea se încearcă a se arăta cu degetul spre preoţii ortodocşi şi prea repede a se inventa GREŞELI, păcate de moarte, păcate generatoare de..caterisire GRABNICĂ!! unor preoţi care şi aşa duc CRUCI grele. Spun asta pentru că eu cred că, indiferent de PĂCATUL, prezumtiv, săvârşit de preotul Cristian Pomohaci, el are o LUPTĂ dură de dus cu Satana şi cu slujitorii lui şi, evident că, pentru un pumn de arginţi, orice ticălos l-ar vinde instantaneu pe cel care, poate, i-a fost duhovnic şi poate chiar l-a sprijinit la vreme de necaz pe tânărul de 17 ani, care îl vinde acum în chip mişelesc!!
Foarte posibil ca LUCRURILE de care este acuzat preotul Cristian Pomohaci să fie reale, şi-atunci ar fi jalnic, ferească Dumnezeu!!Dar ce te faci tu, tinere, care ai ales, poate împins de alţii sau de..Satan (tatăl tuturor relelor lumii acesteia), ca pentru câţiva arginţi, fără să-l preţuieşti măcar atât cât să-ţi poţi restabili demnitatea ta de om cu o conştiinţă împăcată, l-ai vândut pe acest preot, punându-l în gura ..PRESEI şi, prin aceasta, în gura întregii lumi??...
Nu ştiu ce însemnă pentru unii banii sau averea, ori rangul, ori înălţimea rangului şi a staturii sociale la care au ajuns, datorită conjuncturilor favorabile ale..ASTRELOR sau dării din coate, poate, dar, în ceea ce priveşte PREOŢIA, eu cred că aceasta nu-i lucru de şagă nici de batjocură, ci e lucrarea lui Dumnezeu pe care, dacă i cuiva-a dăruit-o, fie că îmbracă sau nu îmbracă straie, dar cu atât mai mult cei care sunt îmbrăcaţi în haina preoţiei, trebuie să aibă o lucrare temeinic-sârguincioasă a conştiinţei că...nu poţi sluji la doi stăpâni, şi-atunci fie te laşi de unul fie de celălalt, împăcându-te tu, în sine, cu conştiinţa ta, care este ...Dumnezeul din tine! Aşadar, dacă eşti preot, îmbrăcat în haina preoţiei, dar ştii că ai PATIMI de care nu poţi să te laşi (indiferent care ar fi numele patimii), atunci musai te laşi de preoţie, înainte să te dezbrace alţii, în speţă sinodul sau..oamenii/ucenicii/credincioşii!! Nici una, nici alta dintre oportunităţi nu este uşor de împlinit dar...cerem ajutorul  Domnului!
 Să ne rugăm, dar,  ca lucrurile să se limpezească şi să se aşeze pe un făgaş bun cu noi, cu toţi, şi să avem parte de PREOŢI destoinici, de GUVERNANŢI cu iubire de semeni, iar ţara noastră, ROMÂNIA, să fie izbăvită GRABNIC de vânzători de neam, astfel încât poporul român să se bucure de belşug de roade bogate la masa sa şi, cu mic-cu mare, să binecuvânteze pe Dumnezeu! Amin.

PS: Iată, mai jos, ce spunea un preot caterisit cândva (după cuvintele lui Iona Gură de AUr, cel caterisit dedemuuult!!):

Iar dacă va fi să fiu dat afară cu totul din Biserică (adică un fel de ‘exilare’) repet şi eu cuvintele ce le-a rostit cu un astfel de prilej Sf. Ioan Gură-de-Aur:

"Numeroase sunt valurile şi puternic curentul. Nu mă tem de înec întrucât stau pe Stâncă… Nu doresc să trăiesc decât pentru voi. De aceea vă implor: consolaţi-vă, că nimeni nu mă poate despărţi de voi. Ceea ce Dumnezeu a unit, omul nu poate să despartă. Biserica constă nu în ziduri ci în comunitatea credincioşilor. Mâine voi fi cu voi la ceasul rugăciunii. Căci unde sunt eu, sunteţi şi voi şi unde sunteţi voi sunt şi eu. De suntem despărţiţi de spaţiu, suntem uniţi în dragoste. Nici moartea nu ne poate despărţi. Sunt gata de mii de ori să-mi dau viaţa pentru voi."
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu